Wildkids!!

Idag begav sig alla wildkids (räknar mig själv som ett vuxet barn) ut på en 6 kilometer lång expedition på cyklar. Färden innehöll allt från hästarmatning, myrinvasion under fikat, till geggamoja och småblesyrer. H hade med sig sin kompis L på äventyret och dessa cyklade själva medan lillebror fick åka bak på min cykel. Det var ett trött, geggigt och myggbitet gäng som senare rullade in på baksidan av huset. Grabbarna slet av sig kläderna och kastade sig i poolen för en välförtjänt avsvalkning. En lång och härlig dag. Ha det gott och skriv gärna en kommentar när ni är in på sidan, alltid roligt att läsa.


Sol, cykel och vattkoppor...

Ja, trots att den riktiga högsommarvärmen inte riktigt har hittat till de nordligare breddgraderna än, så lyser åtminstone solen på oss. Vattkopporna på H börjar att torka in och i går byggde vi ett nytt cykelhopp som gav en rejäl flygtur för H och hans kompis. Naturligtvis var även lillebror med och hoppade fast med sparkcykel under fötterna. Fick även för mig att jag skulle plocka fram "kanske världens fulase racercykel" ur förrådet för att  bygga om den så jag kan cykla till jobbet. Ja det är tur att den är snabb så ingen hinner se hur den ser ut.  I övrigt har M haft avslutning på dagis och har nu bara en vecka kvar innan det är inskolning på nytt dagis och samma avdelning som H. Detta sker med blandade känslor. Logistiskt känns det hurra, men i övrigt är det jobbigt, men det blir nog bra till slut.     Trevlig midsommar på er!!!!


Extreme fish makeover

Tjenare vänner!
Efter ihållande regn och vårdande av en vattkoppesjuk son så tittade äntligen solen fram.
Med ett trevligt sällskap begav jag mig på årets första fisketur till långan. En magisk kväll med
flugfiske, eldning, gott fika och mycket fisk. Trots att det var kallt i lyften kunde man identifera några
olika insekter i luften, så att man kunde välja fluga därefter. Själv tog jag en harr som var värd att ta upp,
samt ett antal småöringar som fick simma tillbaka för att växa på sig. Dock hade den ene i sällskapet
lyckats hitta en fluga i lådan som överrensstämde exakt med insekterna denna kväll. Ett tag var vi
oroliga att han skulle tömma Långan på fisk. Idag gjorde jag som sig bör med nyfångad fisk, en folie-
inpackning med smör, kryddor och rödlök. Som man säger, det smälte i munnen!

Vem frälser oss cykelfrälsta?



Den frågan är inte svår att svara på. Det är killar som Steve Hamilton som gör att vi som passerat 30 sitter hemma och drömmer oss 15 år bakåt i tiden då kroppen höll för aktiviteter som dessa. Men håller man inte själv för mer än XC mountainbiking, så får man väl värva den yngre generationer genom att visa filmer som denna. Jag ska faktiskt erkänna att jag, trots min fysiska ålder, var in på blocket och tittade på bmx cyklar. Ja, drömma kan man ju alltid. Härom dagen lackade jag fälgarna på Hannes hoj så den skulle se lite vassare ut och nu har jag hela kvarterets baranskara här med önskningar att få cyklarna "pimpade".

Hej svejs till nästa gång!

  


RSS 2.0